Uzman Öğretmen Selman ÜZÜM - Müdür

1983 yılında Konya’nın Çumra ilçesinde doğdu. Temel Eğitim ve Ortaöğretimi Güneysınır ilçesinde tamamladı. Selçuk Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Aksaray ve Konya´nın her türden (İlköğretim,Ortaokul, Lise, Mesleki Eğitim Merkezi) okullarında Okul Müdürlüğü, Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2019 yılı Ağustos ayında Okulumuzda Müdür olarak göreve başladı.

Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Dalında "Ortaokullarda Akademik iyimserliğe Etki Eden Faktörler" adındaki Tezi ile  Yüksek Lisans mezunudur.

2016 yılında ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Evli, iki kızı ve bir oğlu vardır.

Makale: Ünal, A. & Üzüm, S. (2014). Eğitim Denetçilerinin Yeterlikleri ve Yetiştirilmesi,OPUS - Türkiye Sosyal Politika ve Çalışma Hayatı Araştırmaları Dergisi, 4(7) s.50-82

Makale:Examining the Reflection of SocialMedia on School Administration: A Qualitative Research (Sosyal Medyanın Okul Yönetimine Yansımasının İncelenmesi: Nitel Bir Araştırma

) BalıkçıA& Üzüm,S.  The JournalofEducationalLeadership andPolicy Studies (JELPS), cilt.6, ss.1-19,2022 (HakemliDergi)

Makale: Üzüm, S. & Ünal.A. Factors Affecting Teachers’ Academic Optimism in Secondary Schools(Ortaokullarda Öğretmenlerin Akademik İyimserliğini Etkileyen Faktörler), Research On Education And Psychology (REP),  June 2023  7(1)  15-38

Makale :Balikçi, Abdullah & Menteşe, Mehmet & Üzüm, Selman & Yakarşimşek, Mükerrem. (2023). Effects of the Teaching Profession Law on the Teaching Profession: A Case Study(Öğretmenlik Mesleği Kanununun Öğretmenlik Mesleğine Etkileri: Bir Örnek Olay İncelemesi) İnternational Journal on New Trends in Education and Their Implications, July 2023 Volume:14,Issue:1 ISSN 130-6249 Effects of the Teaching Profession Law on the Teaching Profession: A Case Study. 14. 13.

Katıldığı Seminerler:,

Yatılı Bölge Ortaokullarında Pansiyon Yönetimi Semineri-2022

Sorumluluk, Liderlik ve Değerler Eğitimi Semineri-2022

Pansiyon Yönetimi Semineri-2019